Een gedegen inkoopstrategie

U wilt inkoop laten bijdragen aan uw bedrijfsdoelstellingen, maar ook uw toeleverketens zo inrichten dat deze meer invloed hebben op uw klantwensen. Dan is een gedegen inkoopstrategie voor uw bedrijf een essentiële voorwaarde. Inkoopplus zorgt er voor dat uw inkoopactiviteiten voortvloeien uit uw klantwensen en uw bedrijfsstrategie. Met de OGSM methode wordt de gewenste inkoopstrategie vastgesteld gebaseerd op het volwassenheidsniveau van uw inkoopfunctie. Inkoopplus stelt samen met u vast waar de uitdagingen liggen en zorgt voor een gedegen implementatie van de gewenste acties en verbeteringen.

Het begint bij het goed begrip hebben van uw visie, strategie en organisatiedoelstellingen. Hoe ziet uw primaire proces en huidig inkoopbeleid er uit? Met een uitgebreid bedrijfskundig onderzoek (zowel extern als intern) wordt inzicht verkregen in uw omgevingscontext, concurrentieaanpak, business en verdienmodel en interne volwassenheid en cultuur. Vervolgens worden de noodzakelijke bijdragen en betekenis van inkoop hierop gericht met een inkoop verbeterplan.In dit inkoopverbeterplan zijn de acties opgenomen met betrekking tot hoe inkoop zich moet ontwikkelen, een gedegen veranderplan hoe dit bereikt gaat worden en wat dit betekent voor de interne en externe samenwerking met de stakeholders. Als vanzelfsprekend wordt veel aandacht besteed aan de competities, kennis en gewenste ontwikkeling van uw inkoopteam.

In dit inkoop verbeterplan zijn de acties opgenomen hoe inkoop zich moet ontwikkelen.

Contact

Klinkt dit voor u interessant? Maak vandaag nog een afspraak en ontvang deskundig advies. Ook voor vragen of het opvragen van meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen.

  06 23229851

leo@inkoopplus.com