Download mijn CV

Mijn naam is Leo Stoelinga en ben geboren en getogen in groot Den Haag. Ik kom uit een ondernemende familie waar samenwerken met leveranciers altijd voorop stond. Na mijn middelbare school wist ik al dat mijn werk zou bestaan uit techniek en mensen. Tijdens mijn studie bedrijfskunde werkte ik als inkoper bij Siemens, maar ook daarna als eindverantwoordelijke voor inkoop en logistiek bij o.a. Croonwolter & dros, Heerema, Imtech en de Nederlandse Spoorwegen, waar ik geleerd en ondervonden heb dat een goede relatie begint bij de leverancier.

Mijn ervaringen in het bedrijfsleven, docentschappen (o.a. Nevi) en de unieke inzichten die dit mij gaven, hebben mijn overtuiging gevormd. Ik weet zeker dat bedrijven floreren door enthousiaste mensen. Oprecht samenwerken is de manier waarop dat enthousiasme gebaseerd is. Met eigen ogen heb ik ervaren hoe het succes of falen hiervan afhankelijk is. Hoe mooi zou het zijn wanneer bedrijven krijgen waar ze op gerekend hebben in de overeenkomsten met klanten en leveranciers. Dat gebeurt alleen met een transparante en eerlijke aanpak, zonder dubbele agenda en door dicht bij jezelf te blijven. Succes voor bedrijven is afhankelijk van enthousiasme, transparantie vertaalt in een eerlijke duurzame samenwerking. Hier heb ik mijn specialisatie van gemaakt!

“Enthousiasme doet floreren”

– Leo Stoelinga

Door de jaren heen heb ik ervaren dat bedrijven hierin veel te leren hebben. Daarom heb ik Inkoopplus… opgericht om bedrijven te begeleiden met advies en trainingen. Inkoopplus… zorgt dat bedrijven zich duurzaam ontplooien door samen te werken met bezieling en bevlogenheid. Mensen ervaren mij als creatief, doelgericht, verbindend en kwaliteitsbewust.

Een inspirerend onderdeel van mijn werk is het geven van colleges aan de hogeschool Rotterdam. Als docent inkoopmanagement begeleid ik studenten in hun 4e jaar. Mensen en bedrijven hulp bieden waar nodig geeft mij voldoening en energie.

Persoonlijkheidskenmerken:

Jarenlang werkzaam op senior management niveau met een doelgerichte, zelfverzekerde en gedreven aanpak. Coachende leider. Is met een conceptuele en effectieve aanpak in staat om op korte termijn resultaten te boeken. Grote betrokkenheid met de gang van zaken binnen een bedrijf. Optimistische instelling en enthousiast om actuele ontwikkelingen en veranderingen te vertalen naar concrete acties en beleid.